Dolgozunk
Üdvözlünk az ERDŐMESTER KVÍZ oldalán!
   

Játék feltételek

Kvízszabályzat

1. Kvíz lényege, célja

Az Erdőmester egy stratégia jellegű, ingyenes oktatási gyakorló kvíz. A cél, hogy a játékosok minden tájegységet ültessenek be az odaillő fafajokkal és szakszerűen gondozzák a virtuális erdőt, miközben a való élethez hasonlóan számos problémával találkozhatnak. Ezek megoldásához egy-egy feladatot kell megoldaniuk, mely során tesztelhetik és fejleszthetik tudásukat az erdőről és az erdőgazdálkodásról.

2. Részvétel a kvízben

A kvízben történő játékhoz regisztráció szükséges. Bárki regisztrálhat, aki elfogadta a Kvízszabályzatot valamint az Adatvédelmi Szabályzatot, és aki megadta a kötelezően kitöltendő adatokat. 16 évét be nem töltött személy kizárólag a törvényes képviselője hozzájárulásával járulhat hozzá a személyes adatai kezeléséhez.

3. Üzemeltető

Az online oktatási gyakorló kvízt az Egererdő Zrt. (3300 Eger, Kossuth L. u. 18.) üzemelteti, aki lehetőség szerint mindent megtesz az oldal zavartalan működéséért, de technikai jellegű leállásokért, programhibákért felelősséget nem vállal. A Kvízszabályzat változtatásának jogát üzemeltető fenntartja.

4. Regisztráció, törlése

Regisztráció menete

A kvízben történő részvétel regisztrációt követően lehetséges. Regisztrálni a becenév, egy e-mail cím, életkor valamit jelszó megadásával lehetséges. A teljes nevet nem kötelező megadni a kvízben történő részvételhez.

Regisztráció törlése

A regisztráció törlését bármikor lehet kérni, ehhez egy e-mailt szükséges elküldeni a kaszala.judit@egererdo.hu címre arról az e-mail címről, amelyre a regisztráció történt. A regisztráció törlésére a vonatkozó e-mail olvasásától számított 3 munkanapon belül a regisztráció törlésre kerül.


5. Kvíz szabályai, menete

A kvízzel ingyenes online regisztráció után bárki szabadon játszhat. A kvíz magyar és szlovák nyelven érhető el. A játék célja, hogy mind a 4 magyar és mind a 4 szlovák tájon a játékos felnevelje az ott jellemző erdőt, erdőgazdálkodjon és megszerezze az ehhez szükséges eszközöket. Közben kvízkérdések megválaszolásával növelheti pontjait. A játék az egyes tájakon ismételhető, így a játékos bővítheti ismereteit és növelheti pontjai számát. A játék félbeszakítható, az értékelésbe azonban csak a befejezett tájak számítanak bele.

A kvíz menete

Bejelentkezés után ki kell választani a kívánt országot és tájat, amin a játékos játszani szeretne. A félbehagyott játékot folytatni lehet, de újat is kezdhet a játékos. A táj kiválasztása után az aktív játékfelületre lehet jutni. Itt a felső sorban található akciógombok segítségével az alábbi tevékenységeket lehet végezni:
-    kőfejtés: a játéktér mezőin található követ összegyűjtése
-    útépítés: az összegyűjtött kőből utat kell építeni, hogy el lehessen jutni az erdőbe és a rétre
-    turistaút jelzése: turistautat lehet kijelölni, melyen a játékoshoz érkező kirándulók túrázni tudnak
-    fakitermelés: az idős, vágásérett fákat kell kivágni, az így nyert rönköt el lehet elcserélni magokra, eszközökre, épületekre, a kivágott erdő helyén az elhullott magokból új erdő nő, a természetes felújítás mintájára
-    erdőtelepítés: a kövektől megtisztított rétre lehet ültetni a raktárban lévő magvakból, a raktárt a kitermelt rönkök elcserélésével lehet feltölteni
-    erdőnevelés: az erdőt nevelni, gondozni kell, hogy szép, egészséges fák nőjenek, melyek értékes faanyagot adnak, az erdőnevelés során a magból először fiatal erdő, ismételt nevelés után idős erdő lesz, melyet ki lehet vágni
-    építés: a rétre magaslest és erdészházat lehet építeni, az építés előtt deszkát kell cserélni a szükséges alapanyagokra, melyet a raktárban lehet tárolni
-    kaszálás: a kövektől megtisztított réteket kaszálni kell, hogy a gyomokat, cserjéket vissza lehessen szorítani, és az így nyert szénát a vadállatok télen megehessék
-    fűrészelés: ha a rönköket a játékos elcseréli szalagfűrészre, a többi rönkből deszkát tud fűrészelni
-    vadgazdálkodás: az erdőben élő állatokról is gondoskodni kell, a lekaszált fűvel lehet őket etetni, a vadászattal pedig szabályozni lehet az állományukat
-    csere: itt lehet elcserélni a követ, a rönköt és a deszkát magokra, eszközökre, és építőanyagra
-    melléktermék gyűjtése: az erdő nem csak faanyagot, hanem gyümölcsöket, gyógynövényeket, gombákat is ad, melyeket össze lehet gyűjteni

Az akciógombra kattintva lehet kiválasztani az aktuális tevékenységet, amit a játékos végezni szeretne. A tevékenységet ugyanerre a gombra kattintással lehet befejezni. A szürke akciógombok nem választhatók. A tevékenységek kiválasztása után egy hozzá kapcsolódó kvízkérdést kell megválaszolni. Ezután lehet végrehajtani a munkákat.

A kvíz vége

A játék 70 kör után ér véget. Ez idő alatt az alábbi feladatokat kell teljesíteni:
-    a területen legalább 90 mezőn a tájnak megfelelő fafaj van
-    a területen legalább 8 mező út van
-    a területen legalább 10 mező rét van
-    a területen legalább 10 mező ki van jelölve turistaútnak
-    a területen 1 magasles van
-    a területen 1 erdészház van
-    minden eszközből (traktor, szalagfűrész, forwarder) legalább egy van
Az elvégzett tevékenységek, a sikeresen megválaszolt kvízkérdések, és a teljesített feladatok adják a pontok összességét.

6. Biztonságos környezet

Az online oktatási gyakorló kvíz a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 program részeként az „Erdészek a gyermekekért” pályázat keretein belül (HUSK/1101/1.7.1/0097) az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg, melynek elsődleges célja az erdő megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel.
Fentiek érdekében a honlapon nem szerepel semmilyen olyan funkció és beállítás, mely a gyermekeket veszélyeztetné, vagy bárminemű negatív behatásnak tenné ki. Ennek megfelelően az oldalon nincs fórum és chat funkció sem.
 
7. Információ, panasz

A kvízzel kapcsolatos bármilyen kérdéssel, panasszal az alábbi helyre lehet fordulni:
E-mail: kaszala.judit@egererdo.hu
Telefon: 06-36-801-548 (munkanapokon 10-15 óra között)